GSE napelemes rendszerek

Cégünk napelem rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik az ország egész területén. www.gsenapelem.hu

Kötelezővé tették a napelemet Kaliforniában


A Kaliforniai Energiaügyi Bizottság (CEC) tervezete szerint minden Kaliforniában épülő legalább háromemeletes új háznak rendelkeznie kell napelemekkel 2020 január 1-jétől. A rendelet óriási győzelem az amerikai napenergiaiparnak, amely már most Kalifornia legnagyobb piaca.  A Bizottság szerint ezzel a lépéssel hosszú távon több tízezer dollárt fognak megtakarítani a fogyasztóknak a havi energiaszámlájukon.

Az intézkedések köszönhetően 700 ezer tonnával csökkenne az állam üvegházhatásúgáz-kibocsátása három év alatt. Ami egyenlő azzal, mintha 115 ezer autó tűnne el az utakról.

Valószínű, hogy az új szabály révén a napelemes rendszerek elérhetőbbek lesznek, így mind a panelek, mind a létesítmények sokkal olcsóbbak lesznek  Az amerikai tagállamok közül Kalifornia a legambiciózusabb a megújuló energiák terén: az állam energiafogyasztásának felét megújuló forrásokból szeretné nyerni 2030-ra.

Naperőműves beruházások Békéscsabán

Hivatalosan is átadták a napokban Békéscsaba legnagyobb naperőművét, mely egy egyhektáros területen valósult meg az Univerzál Zrt 185 milliós beruházása által. Szakértők szerint az erőmű idén akár 610 000 kWh-ot is termelhet.

„A világ hagyományos energiaforrásai belátható időn belül elfogynak. Ha még további készleteket fel is tárnak, az igazi probléma az, hogy nem nagyon tudunk az ilyen energiaforrások elégetése során keletkező égéstermékek káros hatásaival mit kezdeni, hiszen ezek – főleg a szén-dioxid – felelősek elsősorban a légszennyezésért, vagyis végső soron a globális felmelegedésért” – nyilatkozta Viczián László, az Univerzál Zrt. igazgatóságának elnöke az erőmű átadási ceremóniáján.

Szarvas Péter, a város polgármestere kiemelte az alternatív energiafontosságát. Megemlítette, hogy a jövőben két helyszínen terveznek naperőművet: az egyik a leendő elektromos buszok garázsához kerülne, és azok töltését szolgálná, a másik pedig a sportlétesítmények üzemeltetését segítené. 


Útjára indult Vili 2., a napelemes kisvasút


A hétvége folyamán bemutatásra került a Királyráti Kisvasút vonal új sztárja: Vili 2., a napelemmel működő kisvasút, mely egyszerre 32 utast tud majd szállítani. Vili 2. a tetőjén lévő napelem és a lejtős szakaszokon működő fékenergia-visszatáplálásának köszönhetően egész nap energiapótlás nélkül tud közlekedni. A tervek szerint Márianosztra–Nagyirtás szakaszon fog közlekedni ami az ország legnagyobb összefüggő lakatlan erdőterülete.

A Királyréti Kisvasút idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, és az 1950-es évek végéig csak fa és kő szállítására használták a vonalat az 1990-es évek második felétől jelent egyre nagyobb turisztikai vonzerőt a vonal.


2018.05.09.

30x olcsóbb napelem készült a Newcastle-i Egyetem által

 

20 év munka van az új technológia mögött amit a Newcastle-i Egyetem kutatói fejlesztettek ki és merőben megváltoztathatja az erőviszonyokat a napelemes piacon.

 

Az elmúlt évek során számos  kezdeményezés látott napvilágot melynek célja a napelemek gyártásának korszerűsítése volt. Ezeknek zöme továbbra is kidolgozás illetve fejlesztés alatt áll, ellenben az ausztrál Newcastle-i Egyetem kutatói csapat munkájával. Ők ugyanis elsőként álltak elő egy megvalósult projekttel. 

 

Az új, kifejlesztett napelem valójában egy lap. Ugyanis egy műanyag filmrétegre nyomják az elektronikus festéket, majd azt laminálják. A napenergiát felvevő nyomtatott panelek 0,1 mm-nél is vékonyabbak.  Ennek köszönhetően a felhelyezés is sokkal könnyebbé válik. Mindemellett a kutatók szerint, a jelen forgalomban levő napelemeknél sokkal több energiát tud termelni még akkor is, mikor a fényviszonyok a nem legideálisabbak – ami eddig a legnagyobb kiküszöböletlen problémának látszott.  Mindennek az ára pedig kevesebb, mint 10 dollár ami a körülbelül 2500 Forintnak felel meg négyzetméterenként.

 

Az Egyetem a tavalyi év során gyártatta le az első prototípusát 100 m²-re. Nemrégiben pedig előrukkoltak az első kereskedelmi típussal is. Az első ilyen napelemes rendszer telepítése már megkezdődött és várhatóan az év közepére fejeződik be az ausztál Hunter régióban.

 

A kutatók állítása szerint 10 ipari nyomtató elegendő lenne ahhoz, hogy naponta 1000 otthon számára biztosítsanak napelemes rendszert. A befektetők részéről érthetően nagy az érdeklődés az újítás iránt, így várhatóan a világ többi részén is elérhető lesz ez a forradalmi újítás.2018.05.03.

A világ első elektromos útja Svédországban – eRoadArlanda

Svédország korábban is arról volt híres, hogy élvonalban áll a megújuló energiaforrások felhasználásának területén. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy most került átadásra általuk az első elektromos útszakasz. Az útszakasz Stockholmon kívül helyezkedik el és közel 2 km hosszú. Az említett úton két sín található ami az elektromos áramot vezeti és ezáltal újratölti a gépjárművek és tehergépkocsik akkumulátorát.

Habár még csak most lett átadva, a kormány közutakért felelős képviseletének már előzetes tervei vannak az úthálózat országos kiterjesztésére.

Svédország célja, hogy függetlenedjen a fosszilis energiáktól 2030-ig. Ehhez többek között szükséges 70%-os csökkentést elérni a közlekedési szektorban.

A technológia gazdasági céllal jött létre. Első ízben azért, hogy összekapcsolja a Stockholm Arlanda Repülőteret a város külső területére eső logisztikai kerülettel. Ezzel megoldva azt a régóta fennálló problémát, hogy az elektromos gépjárművek feltöltve maradjanak ezen a vonalon, illetve hogy a gyártása ezeknek az akkumulátoroknak megfizethetőbb, elérhetőbb legyen.

Az energia két sínen van vezetve az úton amire egy gépkocsi alján elhelyezett karral lehet rácsatlakozni. Amikor egy gépjármű megáll az áramátvitel is lekapcsol. Mindemellett a rendszer képes kiszámolni a gépjármű fogyasztását, ami lehetővé teszi, hogy az elektromos költségeket felhasználókra vagy kocsikra le lehessen osztani, ezzel megoldva a rendszer használatának kifizetését.

A “dinamikus töltés” azt jelenti, hogy a jövőben a gépjárművek akkumulátora kisebbek is lehetnek és ezzel együtt az előállítása is megfizethetőbb lesz.

Elsőként a PostNord nevű logisztikai cég egyik tehergépkocsija próbálhatta ki az elektromos utat.

Svédországban ma közel fél millió kilométernyi út van amiből 20.000 km autópálya.  Egyesek szerint elegendő a 20.000 kilométernyi autópályát elektromosítani, míg mások úgy gondolják, hogy a távolság 2 autópálya között sosem több 45 kilométernél amit az elektromos autók már újratöltés nélkül megtudnak tenni, így elegendő lenne csak 5.000 kilométerben gondolkodni.


2018.04.24.

Tengernyi napelem teszi a mexikói sivatagot zölddéMexikó tervei szerint 2024-re, az elektromosság 43%-át napenergia által állítaná elő. A sivatagban 2.3 millió napelem helyezkedik el- aminek területe egyenértékű 2.200 football pályával – a Villanueva-i naperőműpark az olasz Enel cég által lett kitelepítve.

A 650 millió dollár értékű beruházást decemberben publikálták és a tervek szerint a 1.700 gigawatt órányit fog termelni – ami 1.3 millió háztartás számára biztosít majd energiát.

Mexikó hatalmas elismerést kapott a környezetvédőktől 2015-ben, mikor elsők között belejelentették, hogy az ország az ENSZ éghajlat-változási keretegyezményéhez tett fogadalma szerint 2050-re megfelezi az ország káros kibocsájtásait.

A Villenueva-i a legnagyobb napelemes park a világon Kína és India után.

2018.04.23.
Mérföldkövek a megújuló energiák terén

Áttörések az elmúlt egy évben a világ körül szél és napenergiában

Már több, mint egy év telt el Trump kormányzási idejéből melynek előtérben főképp a botrányok szerepeltek, ezek között pedig kitüntetett helyet kapott környezetellenes politikája is.  Mindezek ellenére,  a megújuló energiák még mindig rekordokat döntögetnek az USA-ban és a világ körül is. Ez nagy részben annak köszönhető, hogy a megújuló energia egyre elérhetőbb árban.

Íme néhány megújuló energia rekord.

Kaliforniai napelem

A kedvező klímával és a környezetbarát politikával rendelkező Kalifornia már régóta vezető szerepet tölt be a napenergia terén az USA-ban. 2018 márciusában az állam napenergia rekordot döntött, mikor a Kalifornia Független Irányító Rendszer  – ami 80%-ban vezeti az elektromos energiát az államban  – megütötte minden idők rekordját, mikor is a csúcsigény a napenergia által termelt elektromosságra március 4-én 49.95 %-os volt. Az előző csúcs 2017. március 14-én 47.2 % volt.

Az állam megdöntött még egy rekordot a rákövetkező napra: 10.400 megawatt napenergiát termelt. Ez 500 megawattos növekedést jelent az előző csúcshoz képest.

Kőszénmentes Anglia

Anglia – szülőföldje az ipari forradalomnak -, egy történelmi előrelépést tett egy zöldebb országért ebben a hónapban, amikor több, mint 2 napig nem használtak fosszilis energiát. Ilyen 136 éve nem történt.

Az Independent szerint a korábbi rekord 55 órán át tartott, mikor az ország nélkülözni tudta a kőszén által előtermelt energiát.  Ilyen azóta nem volt, mióta Nagy Britannia első széntüzelésű erőműve megnyitott Londonban, 1882-ben.
Szénüzemeltetésű energia helyett, az ország jelenleg igyekszik egyszerre használni megújuló és nukleáris energiát. A szél energia termeli a legtöbb elektromosságot, azt követi a nukleáris energia, a biomassza, a napelem és a vízenergia.

A szénmentes időtartam pár héttel azután jött, hogy az Egyesült Királyság megdöntött egy újabb rekordot, mikor a teljes elektromosságot kitermelte szélenergiából – 14 gigawattot.

De továbbra is bizonytalan a jövője a megújuló energiának Angliában, miután az ebbe tett befektetései 57 %-os esést eredményeztek – ez beruházási esés egyedülálló az egész világon.

Portugália többlettermelése megújuló energiákban

Márciusban Portugália címlapokra került azzal, hogy több megújuló energiát termelt, mint amennyit az ország fel tudott volna használni. Az ország termelése ebben a hónapban 4.812 gigawattóra volt, ami 4.3 %-kal több, mint amit az ország felhasznált, ami 4.647 gigawattóra.

Portugália továbbra is használ néhány fosszilis energiát elektromosság előállítására, noha márciusban 70 órán keresztül a napenergiavolt az egyedüli forrása az elektromosságnak. Az ország mégis elsősorban szél és vízenergiára támaszkodik, ami 42 és 55 % között teszi ki Portugália elektromos igényét.

Rekord döntések a világ körül

Nem csak az USA tett nagy és történelmi előrelépéseket a megújuló energiák terén, hanem az egész világ területén rekordmennyiségű napelemes rendszert telepítettek ki. 2017-ben ez 98 gigawatt volt, ami több, mint az összes telepített szén, nukleáris és gáz kapacitás együttesen véve.

A  vezető szerepet Kína viszi, 53 gigawattnyi telepített rendszerrel – ami több, mint a fele a globálisan telepített rendszerekösszességének. Kína továbbá megfogadta, hogy 360 billió dollárt fektet még 2020-ig napelem energiába.2018.04.17.

A megújuló energiák olcsóbbak lesznek, mint a fosszilis tüzelőanyagok 2020-ra, egy új jelentés szerint

„Átváltani a megújuló energiákra már nem csak egy környezettudatos döntés, most már –túlnyomórészt-, egy okos, gazdasági döntés is.”

 

megújuló energiák olcsóbbak lesznek, mint a fosszilis tüzelőanyagok, egy új jelentés szerint.

 

Szakértők azt jósolják, hogy a zöld infrastrukturális projektekbe való befektetés árcsökkenéshez fog vezetni a fogyasztók számára.

 

A folyamatos technológia fejlesztések gyors árcsökkenéshez vezettek a megújuló energiák terén. Ami azt jelenti, hogy pár alternatívája, már most kényelmesen versenyez a fosszilis energiaforrásokkal.
A jelentés szerint a tendencia folytatódni fog és 2020-ra „az összes megújuló energiatermelési technológia, ami most kereskedelmi használatban van, várhatóan egészen a fosszilis energiák költségtartományába fog esni.”

 

Ezek közül a technológiák közül a legtöbb pedig az imént említett költségtartomány alsó részében lesz, vagy éppen olcsóbb is lesz, mint a fosszilis energiák.

 

„Ez egy erős jele annak, hogy szignifikáns váltás van az energia paradigmában” mondta Adnan Amin, az International Renewable Energy Agency (IREA) vezérigazgatója a megjelent jelentésben. „Átváltani a megújuló energiákra már nem csak egy környezettudatos döntés, most már –túlnyomórészt-, egy okos, gazdasági döntés is.”
Ahogyan a megújuló energia olcsóbbá válik, a fogyasztóknak hasznuk lesz a zöld infrastruktúrába való befektetésből.2018.04.16.
Az IKEA piacra dobott egy napelem akkumlátort

Az Ikea piacra dobott egy napelem energia akkumlátort, ami csökkenteni tudná több száz háztartás villanyszámláit.

A megfizethető energia tárolók  lehetőséget nyújtanak arra, hogy a napelemek által gyűjtött energiát fel lehessen használni akkor, amikor a nap nem süt, ami eddig kulcsfontosságú problémának számított.
Az Ikea azt nyilatkozta, hogy az akkumlátorokkal, több száz fontot tudnak majd megspórolni a felhasználók a villanyszámláikon.
A tároló technológiák, amikkel a fogyasztók fel tudják használni a napelemek által termelt többletáramot megfizethetetlenül drágák voltak korábban, ezért is volt ezt kiemelten fontos orvosolni.

A vállalat azt nyilatkozta, hogy az új termékkel akár 560 fontot tudnának évente megtakarítani a háztartások a hagyományos kínálathoz hasonlítva.

Nagy költsége van egy napelemes rendszernek tároló egységgel együtt, ez mind meghaladja a 6925 fontot, de a cég úgy becsli, hogy a vásárlóknak 12 éven belül megtérül a befektetés.

Az új napelemes rendszer a Solar Century panel szolgáltatóval partnerségében lesz legyártva.

Új hír, hogy az angol felhasználókat egy újabb körben sújtja a közüzemi árak növekedése. Nemrégiben a Centrica bejelentette, hogy 12%-os növekedés lesz a villamos energia árakkal kapcsolatban, meghazudtolva ezzel a kormány  fogadalmát, hogy azok csökkeni fognak. Az SSE, az Npowe, a ScottishPower és az EON is mind növelte az árait 2017-ben Angliában.

Az előző hónapban, a kormány kitűzte céljául, hogy segít a fogyasztóknak és az iparnak spórolni a számláin, így megnyitotta a rést a napelemes energia tároló eszközöknek.
Az ára az akkumlátorokban felhasznált lithium-ion celláknak 73%-kal csökkent már 2010 óta és még több csökkenés várható.

„A villanyszámla árak már 15%-kal növekedtek az évben, így sosem volt jobb időzítés arra, hogy a fogyasztók visszavegyék az irányítást a kiadásaik felett és maximalizálják a megtakarításaikat azzal, hogy átváltanak napelemes rendszerre, tároló egységgel. „ –jelentette ki Hege Saebjornsen, az Ikea Uk & Ireland fenntarthatósági menedzsere.
2018.04.13.

A MOL is befektet a megújuló energiába


A MOL 2018. március elején mutatta be az energiatermelésről szóló beruházásait, melyben helyet kap a megújuló energia is. Az olajvállalat 2016-ban bemutatott 15 éves stratégiai tervének része ez, melynek célja a MOL alaptevékenységeinek kibővítése. Így kap meghatározó szerepet a napelemes energiatermelés is. A tervek szerint Füzesgyarmaton a bányászati üzem területén, Százhalombattán a Dunai Finomító területén, illetve Tiszaújvárosban a Mol Petrolkémia területén  összesen 37 hektárnyi területen valósul meg a Mol napelemparkja. Mindez összesen 18,38 MWp kapacitással fog bírni, a tervek szerint pedig már év végén elkezdődhetne az áramtermelés.
A megvalósítás 9000 tonna szén-dioxid kibocsájtását váltaná ki és ezzel egyenlően 9000 lakos áramellátását is előállítaná. Összesen pedig 2000 gépkocsi  szén-dioxid termelését is helyettesíthetné.

Az utóbbi években hatalmas érdeklődés van a napenergia-piacon Magyarországon. A magyar szereplők mellett külföldről is egyre nagyobb számmal érkeznek befektetők.

 

2018.04.12.

Napelemes rendszer évi fix 0%-os hitelre!

2017 elejétől elérhető már az MFB 0%-os lakossági hitele, mely lakóépületek energiahatékonyságának növelésére jött létre és kiterjed a napelemes rendszerek beruházására is.
Érvek amik mellette szólnak;
–  5 millió Ft-os hitelösszeg alatt fedezet sem szükséges!
– 10% önerő elegendő.
– A kamat évi fix 0%!
– A futamidő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb húsz év.
– Jelentősen kevesebb a papírmunka az eljárás során.
– Akár 20 éves futamidő
– Már szállítói előleg fizetése mellett is igényelhetik a hitelt az ügyfelek a hitelösszeg 50%-ig.

Greensys Electric Kft. a hitelkérelemhez szükséges műszaki dokumentáció elkészítését átvállalja, így még egy terhet levesz az Ön válláról!
Cégünk mellett szól továbbá;
– Peimar napelemekkel dolgozunk mely európai gyártmány. Ezekhez 20 év anyaggarancia és 30 év 80%-os teljesítménygarancia is társul.
– ezenfelül nem csak a napelemeknél, hanem az invertereknél is a minőségre esküszünk. Az ABB Inverter inverter gyártó cégnek raktára van Magyarországon, a garanciális ügyintézés a lehető leggyorsabban történik.

További információkkal kapcsolatban keressen minket bizalommal az alábbi oldalon www.gsenapelem.hu/kapcsolat

GreenSys Electric Kft.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 2
Heti: 2
Havi: 90
Össz.: 217

Látogatottság növelés
Oldal: Cikkek
GSE napelemes rendszerek - © 2008 - 2018 - gsenapelem.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »